Over DroomTruffels

Over DroomTruffels


Hallo, ik ben Irma Janssen-van der Meij en eigenaar van DroomTruffels. Als dochter van een banketbakker ben ik opgegroeid tussen de lekkerste zoetigheden die je maar kunt bedenken. En één van mijn favorieten waren die heerlijke, onweerstaanbare slagroomtruffels. Met zo’n knapperig chocoladelaagje van buiten en een zachte, romige vulling van binnen. 
Nadat mijn vader eind jaren 90 zijn zaak verkocht en samen met mijn moeder genoot van zijn welverdiende pensioen, heb ik hem om het recept van deze lekkernij gevraagd. Ik maakte ze voor “thuis gebruik” en begon te experimenteren met andere vullingen, een gemoderniseerde receptuur en kreeg de smaak te pakken. Chocolade is een lastig, maar vooral ook heel mooi product om mee te werken en al snel ontstond zo de wens om hier meer dan alleen maar hobbymatig iets mee te doen.

Ik volgde cursussen aan de Chocolate Academy van Callebaut in Zundert om mijn kennis en vaardigheden op het gebied van chocolade professioneel te ontwikkelen en schreef mijn bedrijf in bij de KvK. Zo is DroomTruffels eind 2017 ontstaan. Vanuit mijn eigen keuken begon ik met het produceren van handgemaakte slagroomtruffels in diverse smaken. Inmiddels beschik ik over een prachtige productieruimte waar ik de beschikking heb over professionele apparatuur, voldoende opslagcapaciteit en een ideaal klimaat voor de verwerking van chocolade. Waar mogelijk maak ik gebruik van lokaal geproduceerde, natuurlijke en/of duurzame ingrediënten en altijd van hoogwaardige kwaliteit. In combinatie met toewijding en enthousiasme en een nog steeds groeiende passie voor chocolade resulteert dit in een exclusief, authentiek en verfijnd product dat zijn weg richting de chocoladeliefhebbers steeds verder weet te vinden.
Share by: